İkinci Yeni’ye Felsefi Bir Yorum

güçlü ateşoğlu
Güçlü Ateşoğlu
admin
Son Güncelleme Ekim 10, 2022
1 kişi kayıtlı

Atölye Hakkında

Güçlü Ateşoğlu ile dört haftalık felsefe atölyemizde yeni konumuz:

İkinci Yeni’ye Felsefi Bir Yorum
Cansever – Uyar – Süreya – Berk

İkinci Yeni’nin kendinden önceki gelenekle irtibatı ve kopuşu üzerinden felsefi bir yorum nasıl getirilir? Şiirle felsefenin buluşma noktasında şairlerimizin düşünceleri arasında nasıl bir birliktelik ve ayrılma mevcuttur? Toplumsal olana göz kırptıkları ya da ondan ayrı oldukları noktalar nelerdir? İçerik ile formun bir aradalığı ne derece sağlanabilir? Bu atölye çalışmasında bu ve benzeri sorulara yer verilirken, “birlikte düşünme”nin düşünceyi kurucu rolünün sergilenmesi amaçlanmaktadır.

Requirements

  • Zoom Uygulaması

Eğitmenin

Güçlü Ateşoğlu

Felsefe Eğitmeni

0/5
8 Kurs
0 Yorum
16 Öğrenci

ODTÜ’nde Felsefe Bölümü’nde lisans eğitimi alan Güçlü Ateşoğlu, aynı üniversitenin aynı bölümünde “Hegel Felsefesinde Öznelerarasılık ve Özgürlük” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı.

Araştırma Görevlisi olduğu Muğla Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde “Hegel Felsefesinde Metafizik” başlıklı doktora teziyle doktor unvanına hak kazandı.

2010 yılından beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Baykuş Felsefe Yazıları Dergisi Genel Yayın Yönetmenliğini de üstlenen Ateşoğlu, ayrıca Ayrıntı Yayınları’nda ve Say Yayınları’nda Felsefe Dizisi Editörlüğü çerçevesinde Spinoza’dan Fichte ve Schelling’e, Hegel’den Marx ve Collingwood’a kadar seksene yakın felsefe kitabını yayımlamıştır. Yüz elli bin adedi aşan Felsefenin Kısa Tarihi kitabının da çevirmenidir.

Daha fazla

admin

5.0/5
97 Kurs
3 Yorum
0 Öğrenci
Daha fazla

Yorum yaz